aardverschuiving.com

Wat is krediet? En waarom is het zo belangrijk om een goede lening af te sluiten?

Wat is Krediet? Geld dat aan u wordt uitgeleend door een crediteur of kredietverstrekker heet krediet. In ruil voor het geld gaat u akkoord met betaling in termijnen of een eenmalige betaling op een toekomstige datum. Meestal bevatten deze voorwaarden een voorziening voor rente en kosten.

Een lening afsluiten, je moet wel goed onderzoek doen naar de gevaren en voordelen

Crediteuren kunnen banken, betaalkaartbedrijven en handelaren zijn, die mogelijk privileges in rekening brengen. Het voordeel van dit type financiële uitbreiding is dat u goederen en diensten kunt kopen voordat u ervoor betaalt en dat de economie in het algemeen kan profiteren van de toegenomen koopkracht die er anders misschien niet zou zijn. Zolang de lener de dienst of de rentebetaling op de schuld kan behouden, profiteert iedereen ervan.

  • Helaas kunnen veel consumenten en bedrijven in de problemen komen bij het beheren van hun schuldenlast en uiteindelijk vele malen meer betalen dan het geleende bedrag of de volledige betaling van de schuld. Dit soort overmatige hefboomwerking is waar crediteuren naar zoeken bij het bepalen van het risico van een kredietnemer.
  • Crediteuren zijn altijd op zoek naar nauwkeurige manieren om de kans op terugbetaling te bepalen en zo de verliezen te beperken. Een vermindering van de verliezen heeft een directe invloed op de rente die een kredietverstrekker in rekening moet brengen om redelijke winst en niet-terugvorderbare middelen te dekken.

Er zijn drie soorten krediet: open krediet, doorlopend krediet en termijnkrediet.

Open krediet

Dit type van lening is voor rekeningen die elke factureringscyclus voor verleende diensten volledig moeten worden terugbetaald. Een voorbeeld hiervan zijn rekeningen van nutsbedrijven. U betaalt niet voor het water of de elektriciteit die u gebruikt, maar aan het einde van uw factureringscyclus. In feite verlengt het nutsbedrijf uw lening voor de maand waarin u de diensten gebruikt.

Doorlopend krediet

Dit is het meest voorkomende type extensie en wat meestal wordt geassocieerd met laadkaarten die de meeste consumenten gebruiken. Met een doorlopend krediet kunt u aankopen tot een vooraf bepaalde limiet in rekening brengen. Aan het einde van uw factureringscyclus dient u ten minste een minimale betaling te doen of het saldo volledig te betalen. De minimale betaling wordt op verschillende manieren berekend, maar omvat meestal een combinatie van een deel van de hoofdsom en een volledige rentebetaling.

  • Een eventueel onbetaald saldo wordt overgedragen naar de volgende factureringscyclus, meestal met een rentevergoeding, waarna de minimale betaling opnieuw wordt berekend. Doorlopende kredietlijnen bieden de consument de meeste flexibiliteit, maar de voorwaarden ervan variëren. Consumenten die als veilige financiële risico’s worden beschouwd, krijgen een lagere rente aangeboden, terwijl consumenten met een gematigd en hoog risico beduidend hogere kosten in rekening worden gebracht.