aardverschuiving.com

Tips voor het kopen van een gebruikte auto

Veel mensen kopen gebruikte auto’s simpelweg omdat ze goedkoper zijn en mogelijk nog steeds rijden en aanvoelen als een nieuwe auto. Bovendien worden gebruikte auto’s niet zo snel afgeschreven als nieuwe auto’s. Dat betekent dat als u de auto wilt verkopen of inruilen, u een groter deel van de aankoopprijs kunt terugkrijgen. Aan de andere kant hebben gebruikte auto’s hun eigen geschiedenis en hebben ze mogelijk meer mechanische problemen dan nieuwe auto’s. Lees de onderstaande tips zodat u de best mogelijke aankoop van gebruikte auto’s kunt doen.

Kies voordat u begint het type auto dat u nodig heeft

Net als bij het kopen van een nieuwe auto is het kopen van een gebruikte auto een tijdrovend en duur proces. U moet eerst goed nadenken over uw rijgedrag om te bepalen welk type auto u nodig heeft. Bekijk uw financiƫn en bereken hoeveel u elke maand aan uw auto kunt uitgeven. U moet leningen betalen, de gastank vullen, verzekeringspremies betalen en reparaties en onderhoud bijhouden. Consumentengidsen kunnen u een idee geven van de sterke punten, de eigendomskosten en de waarschijnlijke verkoopwaarden van elk automodel. Ga dus precies na wat is de waarde van mijn auto.

Zodra u een auto kiest, leert u de geschiedenis ervan

Elke gebruikte auto die u kiest, moet mechanisch gezond zijn. Er zijn verschillende manieren om de staat van een gebruikte auto te controleren:

Visuele inspectie: zoek naar bewijs van grote reparatiewerkzaamheden, schade uit het verleden of mechanisch falen.

Testrit: maak een proefrit die nabootst hoe u de auto zou gebruiken. Luister naar vreemde geluiden die symptomatisch kunnen zijn voor mechanische defecten. Zorg ervoor dat de auto soepel accelereert en remt, en dat hij niet naar een van beide zijden trekt.

Vraag naar de reparatiegeschiedenis: zorg ervoor dat de vorige eigenaar regelmatig onderhoud bijhoudt en dat er nooit grote reparaties nodig waren.

Inspectie van monteurs: Als u een auto van ik verkoop mijn auto website koopt, vraag hem dan voor inspectie naar een monteur te brengen. Als u bij een dealer koopt en het voertuig is Certified Pre-Owned (CPO), heeft de dealer waarschijnlijk al een uitgebreide cosmetische en mechanische inspectie uitgevoerd, waardoor een onafhankelijke evaluatie in veel gevallen niet nodig is.

RDW: Noteer tijdens uw visuele inspectie het voertuigidentificatienummer (VIN) zodat u het kunt gebruiken om de geschiedenis van het voertuig op te zoeken. Een aantal online services kan u de eigendomsgeschiedenis, eventuele ongevalsrapporten en andere belangrijke informatie over de auto laten zien. Als u bij een dealer winkelt, kan de vertegenwoordiger dit rapport kosteloos voor u opvragen.